« Nieuws
20/06/2016

Ruimtevaart beleven in Den Haag

De European Space Solutions Conference (ESSC) heeft net zijn vierde editie achter de rug in Den Haag. Dit internationale vijfdaagse evenement staat volledig in het teken van de Europese ruimtevaart en de invloed ervan op ons dagelijks leven. Novid is trots hieraan mee gewerkt te hebben en zo mensen bekend te maken met de Europese ruimteactiviteiten.

De European Space Solutions Conference is een Europese tentoonstelling waarbij van alles over ruimtevaart te zien en te beleven valt. Zonder het te weten, speelt ruimtevaart een ongelooflijk belangrijke rol in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan satellietnavigatie en communicatie, smartphone toepassingen en rampenbestrijding. Deze tentoonstelling heeft als doel mensen hier van bewust te maken.

Novid heeft het videogedeelte van dit evenement voor zijn rekening genomen. Aan de inkom werd een groot scherm geplaatst bestaande uit 60 tegels van 2,5mm LED waar de uitsnede van een wereldbol werd voor geplaatst. De standen van de exposanten werden voorzien van 27 LCD schermen. Daarnaast werden 4 grote LED schermen opgesteld die één grote banner vormden van maar liefst 14 208 op 384 pixels, een impressionant resultaat!