« Nieuws
11/03/2015

Novid verbeeldt poëzie van Rotspaleis

Vanuit ons ondernemershart en onze passie voor kunst steunt Novid de poëzievoorstelling, het Rotspaleis.

Op 20 en 21 maart brengen Zanzibar, SECONDroom vzw, PuPiL nv en Broosistan u hun Rotspaleis: een groots opgezette poëzievoorstelling. Naar het idee van bezieler Geert Briers, tracht Rotspaleis het gedicht naar het grote publiek te brengen. Een uitverkocht Antwerps Sportpaleis zal er kunnen genieten van woordkunsten van de bovenste plank.

We zijn alvast trots dat we deze unieke ervaring audiovisueel omkaderen. Concreet leveren we grote schermen aan Rotspaleis om er de gedichten te voorzien van een visuele dimensie.

Met een groot podium in het Antwerps Sportpaleis en Novid’s audiovisuele omkadering wil het Rotspaleis poëzie breder toegankelijk maken en meer laten leven. ‘Het is de eerste poging om zo’n groot publiek te betrekken bij poëzie, dat maakt dit project heel spannend’, aldus Wouter Van Beirendonck, zaakvoerder van Novid.

We ondersteunen dit initiatief omdat ondernemen voor ons niet alleen om cijfertjes draait, maar ook over een maatschappelijk engagement. Wouter Van Beirendonck verwoordt het als volgt: ‘Sommige dingen doe je niet omdat je er geld mee wil verdienen, maar omdat je er van houdt. Wij houden van kunst, en willen originele initiatieven als het Rotspaleis dan ook graag onze steun verlenen.’

Wie het kleine niet eert… Novid op de Horta-avond van Straten Generaal

Naast haar passie voor kunst heeft Novid ook een hart voor ecologie. Omdat alle beetjes helpen, draagt Novid naar goede gewoonte graag haar steentje bij aan Straten Generaal door hen audiovisueel te ondersteunen bij het brengen van hun positieve boodschap.