« Nieuws
17/12/2014

Novid tilt RTL-nieuwsstudio mee naar hoger niveau

Kijken naar de nieuwsuitzendingen op RTL zal nooit meer hetzelfde zijn. Op 8 december gaf RTL het drukst bekeken Franstalig televisiejournaal van ons land een stevige opfrisbeurt. Mede met dank aan het team van Novid. RTL schakelt voor zijn nieuwsuitzendingen een versnelling hoger. Met een prachtige videowall achter de journalisten, een nieuw logo, een nieuwe […]

Kijken naar de nieuwsuitzendingen op RTL zal nooit meer hetzelfde zijn. Op 8 december gaf RTL het drukst bekeken Franstalig televisiejournaal van ons land een stevige opfrisbeurt. Mede met dank aan het team van Novid.

RTL schakelt voor zijn nieuwsuitzendingen een versnelling hoger. Met een prachtige videowall achter de journalisten, een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuwe app voor smartphones zet de zender zijn marktpositie nog kracht bij. RTL liet niets aan het toeval over en dat was spek naar de bek van onze zaakvoerder Wouter Van Beirendonck. Novid werkt al lang samen met RTL voor de verhuur van televisieschermen voor diverse programma’s. RTL ging dan ook bij hem te rade voor de installatie van een nieuwe videowall in de nieuwe nieuwsstudio.

De vraag van RTL was duidelijk, zegt Wouter Van Beirendonck: “Na zeven jaar wilden ze de ‘look’ van hun televisiejournaal actualiseren en wilde men gebruik maken van de nieuwste technologieën. De nieuwe studio is 150 vierkante meter groot en moest een wand met LED-schermen in Ultra HD-kwaliteit krijgen.”

Nergens in België vind je een LED-videowall van deze grootte met zulke hoge resolutie. Een uitdaging die Wouter graag opnam. De videowall die Novid ontwikkelde, bestaat uit diverse, naadloos naast elkaar gemonteerde LED-schermen. De tweede technische uitdaging was de boogvorm van de videowall. De schermen zijn zo gebouwd dat er een boog van bijna 90 graden is. “Een technisch huzarenstukje, waarvoor we geregeld met de producenten van de schermen aan tafel zaten,” legt Wouter Van Beirendonck uit.

De nieuwe nieuwsdesk staat centraal in het nieuwe decor, maar RTL wil ook sterk inzetten op interactie met die indrukwekkende wand en dat is nu op elk moment mogelijk. Het scherm van 14 op 2 meter toont continu beelden en infografieken, die desgewenst toegelicht worden door een journalist ter plaatse. Het geheel geeft zo een moderne en dynamische indruk.

De nieuwe wand heeft dus niet enkel een esthetische functie, zegt Laurent Haulotte, directeur van de redactie bij RTL. Ook inhoudelijk kan RTL nu meer dan ooit concurreren met de (druk bekeken) journaals van Franse televisiezenders.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief