« Nieuws
15/09/2015

We scoren bij de start van het tv-seizoen

Het nieuwe tv-seizoen is van start en dat is voor ons meteen een schot in de roos. Met een gebogen 1,9mm LED wall zetten we een huzarenstuk neer in de RTL studio's. Ook voor de VRT hebben we dezelfde technologie toegepast met een 2,85mm scherm.

Bericht vanop www.eventplanner.be:

De blikvanger van het decor van ‘Van Gils en Gasten’ is een bijna 9 meter brede LED wall. “De gebogen opstelling geeft een ongeziene dynamiek aan het decor en door de hoge resolutie leent het scherm zich uitstekend voor verschillende toepassingen. Pancartes, maar ook live-beelden komen perfect tot hun recht”, vertelt Wouter van Beirendonck. “En als Lieven Van Gils moet wijken voor een match van de Rode Duivels, dan zet men bij de VRT gewoon Karl Van Nieuwkerken in zijn stoel. Het publiek volgt de match gewoon op het LED scherm.

Over de taalgrens scoort RTL op zondagmiddag met ‘c’est pas tous les jours dimanche’. Moderator van dienst is de Waalse Woestijnvis Christophe Deborsu. Samen met zijn panel fietsen ze op luchtige manier doorheen de actualiteit van de afgelopen week. En ook dat gebeurt in een decor vol schermen van Novid. Maar liefst 86 (!) LCD-schermen bepalen de look and feel van het programma. LCD-walls, LCD-banners met de skyline van Brussel en een kroonluster met 16 schermen. Zo slaagt RTL er in om in elk shot hetzelfde gevoel mee te geven.

COS67B_WgAAL1Rh

Als laatste is er Extra Time: elke maandagavond blikken enkele gasten terug op het voorbije voetbalweekend vanuit een prachtige vernieuwde studio. Ook hier heeft aan Novid meegewerkt.