« Nieuws
05/03/2012

Novid installeert 144 LCD-schermen op Batibouw

Dit weekend zette Brussels Expo zijn deuren weer wagenwijd open voor Batibouw. België's grootste bouw- en verbouwbeurs zal wellicht ook dit jaar weer om en bij de 350.000 bezoekers naar de Brusselse Heizel lokken. Onze spreekwoordelijke baksteen in de maag, weet je wel. Een opvallende trend dit jaar: heel wat standhouders pakken uit met LCD-schermen op hun stand.

Batibouw – de 53ste editie al – is twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, maar focust toch in de eerste plaats op het grote publiek. Tien dagen lang kunnen kandidaat-bouwers of -verbouwers informatie vergaren, demo’s krijgen en kennismaken met de nieuwste trends op bouw- en woonvlak.

Voor professionals is Batibouw zowat de belangrijkste beurs en een unieke entourage om voeling te houden met hun potentiële klanten. Ze hebben er dan ook alle belang bij om zoveel mogelijk mensen op hun stand te ontvangen. En daar helpen beeldschermen bij.

Nieuwe trend

Novid, al jaren gespecialiseerd in het verhuren, leveren en installeren van beeldschermen en geluidsapparatuur, is deze keer goed vertegenwoordigd op de beurs. Het bedrijf uit Kontich heeft in de aanloop naar Batibouw maar liefst 144 LCD-schermen geïnstalleerd, op diverse standen. Zowel kleine, met een diameter van 32 inch, als grote met een doormeter van 70 duim.

“We merken dat de vraag naar schermen voor publieksbeurzen stijgt”, legt Wouter Van Beirendonck uit, zaakvoerder van Novid. “Het is stilaan een trend en dat hoeft ons ook niet te verbazen. Een beurs als Batibouw is zo drukbezocht, dat standhouders alle registers moeten opentrekken om aandacht te trekken. Het doet wat denken aan de vroegere zaterdagsmarkten, waar de marktkramers elkaar probeerden te overtroeven met hun geroep. Waar spektakel te beleven viel, stond volk. Welnu, standhouders vandaag hebben begrepen dat bewegende beelden mensen aantrekken. Net zoals de ‘show’ op de markten van weleer.”

Novid op MiPiM

Dergelijke schermen hebben bovendien het voordeel dat ze snel en vlot te monteren zijn, dat je op een paar vierkante meter een echte blikvanger creëert en dat je er origineel mee kunt uitpakken door meerdere schermen te linken bijvoorbeeld, en er een heuse ‘videowall’ van te maken. Dat het een actueel fenomeen is, bewijst het feit dat Novid – bijna gelijklopend met Batibouw – voor het derde jaar op rij schermen geïnstalleerd heeft op MiPiM, een toonaangevende real estate 4-daagse in Cannes (Frankrijk) voor professionele investeerders. Meer bepaald in opdracht van de Stad Gent en het Waalse Gewest. “Mooie referenties”, aldus nog Van Beirendonck, “en het beste bewijs dat we kwalitatief puik werk verrichten.” Voor geïnteresseerden: Batibouw loopt nog tot 11 maart 2012 en op donderdag 8 maart is de beurs tot 23 uur open.