« Nieuws
03/05/2012

Novid blijft investeren in de nieuwste technologie

LCD-, LED- en bij uitbreiding zowat alle LFD-schermen (Large Format Display) zijn tegenwoordig dé blikvangers op beurzen en evenementen. Wat beweegt, wordt gezien en trekt de aandacht, en daar is het de organisatoren en standhouders tenslotte om te doen. Vandaar de stijgende populariteit van grote schermen en videowalls. Maar de technologie is voortdurend in evolutie en ook op dit vlak wil het trendzettende verhuurbedrijf Novid zijn klanten het nieuwste van het nieuwste aanbieden.

Onlangs nog kondigde Novid aan dat het zijn verhuurpark fors zou uitbreiden. Dat is intussen gebeurd. Het bedrijf uit Kontich, dat al jaren gespecialiseerd is in het verhuren, leveren en installeren van beeldschermen, verdubbelde zo maar eventjes zijn hele aanbod aan LCD-schermen.

Nieuwe professionele LED-schermen

Maar naast de uitbreiding van het verhuurpark in aantallen, kwamen er ook een aantal nieuwigheden bij. Een van de laatste aanwinsten bij Novid zijn de professionele LED-schermen van de Samsung ME-reeks. Ze zijn verkrijgbaar met een 32-, 40-, 46- en 55-duimsscherm en tegen het begin van het hoogseizoen ook in 65 inch-formaat. Cijfers die je terugvindt in hun typenaam (ME40A, ME46A, ME55A, enz.). Ze hebben een strak design, mee door de nog smallere omkadering (14 mm), en ze zijn met hun dikte van slechts 30 mm (!) dunner dan zowat alle andere schermen. Het zijn echte lichtgewichten waardoor ze vlot mee te nemen en makkelijk te installeren zijn. De toestellen uit de ME-reeks hebben ook allemaal een ingebouwde HD-player. Hierdoor is het mogelijk beelden, powerpointslides, clips… te vertonen zonder bijkomende externe apparatuur. Technisch zijn ze beter dan hun voorgangers: ze bieden een betere leesbaarheid en hebben allen een Full HD resolutie. Ze zijn milieuvriendelijk gebouwd en kwik- en loodvrij. De nieuwste generatie produceert minder warmte en verbruikt bovendien véél minder energie. Kortom, het zijn eenvoudige en effectieve communicatieoplossingen voor elk modern bedrijf.

Nieuwste generatie ’touch screen’

Het neusje van de zalm is het nieuwe Samsung SUR40 ‘Microsoft Surface’-scherm met PixelSense-technologie. Deze nieuwste generatie aanraakschermen ‘SUR40’ is ronduit fantastisch. Ze hebben een ingebouwde pc, 50 verschillende drukpunten en ze herkennen vingers, handen en objecten. Met deze toestellen kunnen mensen samen en op een interactieve manier beelden en gegevens bekijken, delen, ontdekken, bewerken… Het toestel heeft een rank design en heeft een 40 inch full HD-scherm dat zowel horizontaal (als tafel) als verticaal (aan de wand) gemonteerd kan worden.. Bereid u maar voor op interactie met een totaal nieuwe ‘look & feel’. Een ideale tool voor professionals om op een complete en intuïtieve manier bezoekers te boeien.

News

Van 3 tot 16 mei is iedereen die interesse heeft voor ‘print en media’ welkom op Drupa in Düsseldorf (Duitsland), een belangrijke vakbeurs voor professionals uit de wereld van printing business en media. Novid kreeg ook voor deze beurseditie de vraag om 100 schermen te leveren, voor diverse standhouders.