« Nieuws
18/09/2018

Nieuw tv-seizoen, nieuwe realisaties van Novid

Vorige week trapte Lieven Van Gils het nieuwe seizoen van ‘Van Gils & gasten’ af. Als kijker heb je hét gezien: Lieven wordt naast zijn gasten geflankeerd door een opvallend nieuw LED scherm.

Het is een pareltje geworden, een gebogen én hangend exemplaar van wel 18 m2. Het scherm is 30% groter dan in de voorgaande seizoenen. Voor dit soort creatieve toepassingen is de LT Series by Novid uitstekend geschikt! In deze opstelling gebruiken we de LT2.8i tegels, die garanderen haarscherpe en levendige beelden. Het LED scherm dat de presentator de afgelopen drie jaar vergezelde was voor Novid dé referentie in tv-land. Dat zal met dit exemplaar net hetzelfde zijn. Novid is al 15 jaar een technische partner van de VRT. Ook de tv-studio’s van Sporza en ‘De zevende dag’ zijn uitgerust met Novid oplossingen en deze zomer nog brachten onze schermen in Villa Sporza de WK-voetbalmatchen tot leven.

Novid made it real, bij de VRT en ook bij RTL. De snedige dialogen van Christophe Deborsu en zijn gasten vinden vanaf nu plaats in een volledig vernieuwde studio. Novid voorzag het programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ van drie LEDwalls met een totale oppervlakte van 22 m2. De gebogen schermen zijn op spectaculaire wijze ingewerkt in het decor. Hiervoor gebruikten we LT2.5i tegels om de schermen te bouwen met HD resolutie: 1920 pixels breed.

Wij zijn terecht trots op deze nieuwe realisaties en de samenwerking met VRT en RTL!