« Nieuws
16/01/2015

Mercedes schittert op autosalon met spectaculaire schermen van Novid

Wie het autosalon bezoekt, kan er niet naast kijken: de stand van Mercedes. Niet alleen de klassewagens charmeren de autoliefhebber, ook de spectaculaire stand maakt indruk. Verantwoordelijke voor deze fantastische presentatie is Novid, dé specialist in verkoop en verhuur van audiovisueel materiaal.

Tijdens het tweejaarlijkse autosalon halen de merken alles uit de kast om hun bolides op hun best te tonen. En hoe kan dat beter dan met meeslepende video’s? Visuele sensaties die je kippenvel bezorgen. En levensgrote beelden die je het rijcomfort echt doen voelen en beleven. Verschillende automerken deden daarvoor een beroep op de LED- en LCD-schermen van Novid. Maar één stand springt er echt boven uit: Mercedes.

Novid heeft voor Mercedes een speciale vlinderstructuur met LEDschermen gebouwd. Deze zwevende LEDwall in twee delen heeft een totale oppervlakte van 30 m². Die creëert een overweldigend effect! Een andere primeur vind je verder op de stand: een LEDscherm met een native resolutie van 2040×1080 pixels. De pixelpitch van 2,5mm zorgt voor een haarscherp beeld en ongeziene visuele weergaves.

Een ander hoogstandje vind men in de VIP-ruimte. Daar staat een car configurator met een Samsung 4K LCDscherm . Topklanten stellen ‘on the spot’ hun wagen op maat samen en zien onmiddellijk het resultaat in Ultra High Definition (UHD) op een 85″- scherm van meer dan 2 meter breed. Dat is een resolutie van maar liefst 3840×2160 pixels, wat 4 keer hoger is dan de gewone High Definition resolutie. Novid heeft voor Mercedes de nieuwste technologieën creatief toegepast en bewijst hiermee de ideale partner te zijn voor alle visuele projecten, van concept tot realisatie.