« Nieuws
28/05/2015

Knowhow van Novid krijgt wereldwijde aandacht op Expo Milano

Nog tot 31 oktober kan je in het Italiaanse Milaan terecht in het Belgische paviljoen op Expo Milano. Dat paviljoen zoomt in op nationale identiteit, duurzaamheid en technologische innovatie in België. Novid is trots hieraan mee te werken en zo ook mee vorm te geven aan het beeld dat bezoekers van de wereldtentoonstelling van ons land krijgen.

“Het Belgisch Paviljoen toont waartoe ons land in staat is,” zegt Wouter Van Beirendonck, zaakvoerder. “Daar wilden wij graag bij zijn.”

De pret begint al buiten het paviljoen. Daar plaatste Novid een grote LED-wall op een podium waarop geregeld optredens en lezingen plaatsvinden. Zo kan iedereen alles perfect beleven, en dit vanop een strategisch uitgekozen plek: rechtover de buitenbar en het frietkraam!

In het paviljoen zelf maken kleine touchscreen schermen bezoekers duidelijk wegwijs. “Op de kleine touchscreen schermen vinden ze alle informatie terug over Belgische bedrijven die een bijdrage leverden aan het paviljoen,” zegt Wouter. “Via het startscherm kunnen ze één van de in de kijker gezette thema’s selecteren: eten, agricultuur enzovoort. Vervolgens kan de bezoeker filmpjes afspelen die duidelijk maken wat je in het paviljoen kunt terugvinden.”

En er is nog meer Novid op Expo Milano. In de kelder van het Belgisch Paviljoen komt Novid creatief uit de hoek door te werken met twee laserprojectoren die beelden op glas weergeven. Ook zijn er enkele beeldschermen en totems weloverwogen geplaatst om tekst en beeldmateriaal over bepaalde thema’s extra te doen opvallen. “Bij elk beeldscherm hoort bovendien een mini-pc die alle schermen via één netwerk efficiënt met de centrale aansturing verbindt,” licht Wouter toe.
Voor Novid is de medewerking aan het Belgisch Paviljoen op Expo Milano ook een unieke mogelijkheid om klanten en leveranciers te tonen wat het bedrijf allemaal in zijn mars heeft, voor zowel lokale alsook voor internationale evenementen. Allen daarheen! En uiteraard, zeer welkom bij ons team in geval van vragen hierover.

Je kan het Belgische Paviljoen hier alvast ontdekken. Nog tot 31 oktober kan je in het Italiaanse Milaan terecht in het Belgische paviljoen op Expo Milano. Dat paviljoen zoomt in op nationale identiteit, duurzaamheid en technologische innovatie in België. Novid is trots hieraan mee te werken en zo ook mee vorm te geven aan het beeld dat bezoekers van de wereldtentoonstelling van ons land krijgen.