« Nieuws
08/06/2013

800.000 ‘Wolven’-kijkers hebben Novid-schermen gezien!

 Wie de één-reeks ‘Wolven’ heeft gezien, heeft onbewust kennisgemaakt met de geavanceerde Novid-technologie.

Novid is al jaren een expert inzake verhuur van LED- en LCD-schermen en projectoren. Het bedrijf is in die zin ook een bevoorrechte partner voor bedrijven en organisaties, die hun evenementen in de kijker willen zetten. Ook op beurzen, in tv-studio’s, tijdens sportmanifestaties, in Vip lounges… kom je heel vaak Novid-materiaal tegen. Zo deden recent ook de filmmakers van de Vlaamse tv-serie ‘Wolven’ een beroep op Novid.

Zenuwcentrum

De populaire misdaadreeks draaide rond de cel fraudebestrijding van de Federale Gerechtelijke Politie. Onder meer Gene Bervoets (hoofdcommissaris Steven Perseyn) en Axel Daeseleire (commissaris Thomas Verhaeghe) zag je in de hoofdrollen. De serie werd voornamelijk gefilmd op bekende plekken in het Antwerpse. Zo fungeerde de bekende Stynenbuilding aan de Jan Van Rijswijcklaan als zenuwcentrum van het politieteam. Het was uitgerust met ‘state of the art’ technologie, meer bepaald 19-, 35- en 65-inch LCD (touch) screens. die waren aangesloten  aan een 16- op 16 matrixsysteem van Novid. Verder werd ook gebruik gemaakt van (3D)-video projectie.

Professioneel materiaal

Al deze technologie speelde een essentiële rol in het onderzoekswerk van het team. Aan de hand van de schermen, de foto’s en de gegevens die in close up getoond werden, kon de kijker als het ware mee kijken over de schouder van de speurders en het resultaat van hun werk volgen. De uitvalsbasis van hoofdcommissaris Steven Perseyn leek alleszins super professioneel uitgerust . ‘Wolven’ was een gesmaakte tv-reeks, met voor elke aflevering meer dan 800.000 kijkers.