Making brands real at EIT Digital

Making brands real at EIT Digital

Op 11 en 12 september organiseerde het EIT (European Institute of Innovation & Technology) de ‘Digital Conference 2018’ in het congrescentrum The Egg in Brussel. Het thema van de tweedaagse: de digitale toekomst van Europa. De congresdeelnemers konden kennismaken met start-ups, technologische innovaties, nieuwe onderwijsmethodes en top-notch internationale experten. En Novid nam het volledige audiovisuele luik van de conferentie op zich.

 

Widescreen projectie van 16 x 3 meter

De meest in het oog springende realisatie was de projectie in het auditorium: vier projectoren maakten de indrukwekkende widescreen projectie op een scherm van 16 x 3 meter mogelijk. Top tech is het: Panasonic ontwikkelde zelf deze lasertechnologie met een helderheid van wel 10.000 lumen. De Novid videotechniekers zorgden voor de correcte edgeblend om de enorme beelden perfect te krijgen. Tijdens het evenement waren twee techniekers constant on-site aanwezig. Zij stonden in voor de regie in overleg met de regisseur van onze klant Of”Cores. Tijdens de presentaties en panelgesprekken maakte onze cameraman live-beelden in de zaal zodat de weergave op het scherm nog levendiger en intenser werd.  


50 LCD schermen, mét Novid service

In de expo ruimte van het EIT evenement zorgde Novid voor de visuele uitstraling van de beursexposanten. Op elke stand (en dat waren er ruim 50!) hadden de beursdeelnemers een 40” – Samsung ME40C scherm ter beschikking. Geleverd, geplaatst én met technische assistentie van de Novid techniekers.

Om het hoofd koel te houden tijdens dit evenement zaten de drankjes in bijzondere koelkasten, de 49″ – LG Smart Hybrid Cooler. Op het ingebouwde 49” scherm stond het plan van de venue en wanneer bezoekers dichterbij kwamen, konden ze door het transparante scherm de inhoud van de koelkast zien.  

 

Duidelijke digital signage

Novid stond ook in voor de digital signage. De bezoekers werden aan de ingang ontvangen door het indrukwekkende 98” – Philips BDL 9870 scherm. Op verschillende plaatsen in de eventlocatie stonden er 75″ – Samsung DM75E schermen en in de break-outrooms waren er 55″ – Samsung UE55JU7000 4K UHD schermen op een statief aanwezig voor de individuele presentaties.

Opbouw

Resultaat

Het resultaat? Een strakke projectie, een opvallende expo, duidelijke signage en een leuke blikvanger bij de koelkast. Een mooi eindresultaat dankzij de zorgvuldige projectplanning en de vlotte samenwerking met onze klant Of”Cores. ‘We like’ deze realisatie!