LT Series brengt WK-voetbal tot leven in VRT studio

LT Series brengt WK-voetbal tot leven in VRT studio

Ook dit jaar zendt de VRT de WK-matchen uit vanuit de tuin die in de schaduw ligt van de VRT-toren. In de indrukwekkende WK-studio, Villa Sporza, is veel spannends te beleven, zeker tijdens de spannende wedstrijden van de Rode Duivels. De LT Series van Novid brengen het voetbalspel tot leven in de studio!

Duivelse actie op LT Series scherm in de studio

De presentatoren, hun gasten en bezoekers in de studio worden op meerdere vlakken verwend. Zij kijken naar het LT Series scherm van 5 op 3 meter. Zestig LT Series 2.8 LED tegels zorgen voor haarscherpe beelden. Dat is alvast een kolfje naar de hand van de studiogasten, die zo voor dito commentaar kunnen zorgen.

De opbouw van Villa Sporza was gepland volgens een strak schema. Dat kon het vierkoppige team van Novid wel aan! Bij de LT Series is elk component namelijk toegankelijk vanaf de voorkant zodat deze gemakkelijk geserviced kunnen worden. Hierdoor moet er geen extra ruimte achter het scherm zijn, waardoor het dicht tegen de wand gemonteerd kan worden en er zo extra ruimte in de studio ontstaat.

Zes LCD schermen (Samsung DM75’’E, LG 75UH5C en Samsung UE 55’’D) vullen de dynamiek en de ultieme sportbeleving in de studio verder aan. Met schermen op de studiovloer en aan de balustrades heeft het publiek vanuit alle standpunten in de studio een prima zicht op wat er gaande is op het veld.

Optimale kijkervaring in de VRT tuin

En ook buiten kijken de voetbalfans zich de ogen uit. Voor een optimale kijkervaring installeerde het Novid team aan de buitenmuur van de studio een LED scherm van 7 op 4 meter, of concreter, 112 LT Series 4.4 LED tegels. Deze lichtgewicht tegels zijn handig tijdens de opbouw van schermen van deze omvang, ze zijn snel op te hangen, en ze hebben ook geen zware ophangpunten nodig. En dat kwam bij deze set-up van pas want het was de expliciete vraag van de klant om een slank en strak scherm aan de witte containerwand te bevestigen.

Opbouw

Resultaat

Perfect beeld, goede matchen en gezelligheid, wat heeft een voetbalfan nog meer nodig? Het publiek is enthousiast. De klant is zeer tevreden. En wij bij Novid vinden het superspannend dat er elke dag zo veel mensen naar onze schermen in deze live-uitzendingen kijken!